Inbreng zorgaanbieders bij projecten gevraagd

02-07-2024  |  Het SSC-DG heeft diverse projecten lopen rondom de datagovernance van kwaliteitsregistraties en de wetswijziging Wkkgz. In deze projecten nemen wij graag ook het perspectief en de input van zorgaanbieders mee. Wilt u deelnemen aan een van onderstaande projecten? Wij horen het graag!  

1) Brainstorm inrichting ondersteuning zorgaanbieders
Het SSC-DG wil onderzoeken welke ondersteuning zorgaanbieders nodig hebben bij de implementatie van de Wkkgz. Het gaat hierbij onder andere over ondersteuning bij de vraagarticulatie richting de epd-leveranciers, veranderingen binnen de eigen organisatie en het aansluiten bij (nieuwe) kwaliteitsregistraties. Hiervoor zoeken wij medewerkers van zorgaanbieders in de medisch-specialistische zorg die met ons mee willen denken. Van FG’s tot kwaliteitsadviseurs en bestuurders, we nodigen u graag uit om met ons te brainstormen. Wilt u hierbij helpen? Neem dan uiterlijk 15 juli contact op via info@ssc-dg.nl.  

2) Pilot pseudonimisatie
Onder leiding van het SSC-DG loopt momenteel een pilot waarbij ZorgTTP, MRDM en DICA enkele scenario’s van de pseudonimisatie-implementatie simuleren voor een specifieke registratie (de DCRA-registratie). Het doel van de pilot is om te beschrijven wat er in de praktijk bij de implementatie komt kijken. De resultaten moeten voor alle registratiehouders, dataverwerkers en zorgaanbieders bruikbaar zijn om tot een inrichting te komen die voldoet aan de wet- en regelgeving voor gepseudonimiseerde aanlevering voor de kwaliteitsregistraties die in het register van Zorginstituut Nederland zijn opgenomen.  

Voor de use cases omtrent de vereiste inrichting, controle en gebruik bij zorgaanbieders zoeken we nog een zorginstelling die wil deelnemen aan deze pilot. Heeft uw instelling interesse om mee te doen? We zien uw reactie dan graag uiterlijk 15 juli tegemoet via info@ssc-dg.nl. Heeft u eerst nog vragen over de pilot, stel ze dan gerust.

3) Andere projecten
Het volledige overzicht van en meer informatie over onze projecten vindt u hier. Heeft u interesse om deel te nemen/met ons mee te denken? Neem dan contact met ons op via info@ssc-dg.nl. Op basis van uw expertise en interesses kunnen we dan kijken welke projectgroep het beste bij u past.