Uitnodiging: Informatiebijeenkomst wetswijziging Wkkgz voor zorgaanbieders (27 mei 2024)

15-04-2024  | Op 27 mei 2024 organiseert het SSC-DG in afstemming met VWS, de NVZ, de NFU en ZKN een digitale informatiebijeenkomst voor zorgaanbieders over de wetswijziging Wkkgz. Deze bijeenkomst is relevant voor medewerkers van zorginstellingen die met kwaliteitsregistraties te maken hebben.

De aankomende wetswijziging leidt tot diverse veranderingen voor zorgaanbieders op het gebied van kwaliteitsregistraties. Tijdens de bijeenkomst lichten we daarom toe wat de wetswijziging inhoudt, wat de verwachte impact voor zorgaanbieders is en welke voorbereidingen getroffen kunnen worden. We nodigen u van harte uit om deel te nemen.

Programma

1. Welkom en introductie maatregelen t.b.v. regie op kwaliteitsregistratielandschap

2. VWS over de stand van zaken van de wet- en regelgeving en de voorwaardelijke opname van kwaliteitsregistraties

3. Het SSC-DG (namens de IGC en DGC) over o.a. de verwachte impact van de wijziging van de Wkkgz op zorgaanbieders en de voorbereiding van zorgaanbieders hierop.

4. Ruimte voor overige vragen en afsluiting

Praktische informatie en inschrijven

  • Datum en tijd: Maandag 27 mei van 15.30 tot 17.00 uur
  • Locatie: Digitaal (ongeveer een week van tevoren ontvangt u de deelnamelink).
  • Voor wie: Medewerkers van ziekenhuizen en klinieken die met kwaliteitsregistraties te maken hebben, waaronder kwaliteitsadviseurs/medewerkers, juristen en FG’s
  • Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

Opname bijeenkomst

De bijeenkomst wordt opgenomen en daarna beschikbaar gesteld op de website van het SSC-DG. Ook de PowerPoint-presentatie en meestgestelde vragen worden na de bijeenkomst gepubliceerd.

Heeft u van te voren al vragen?

Stel deze dan alvast via het aanmeldformulier. Deze vragen worden waar mogelijk in de presentatie(s) verwerkt en tijdens de informatiebijeenkomst behandeld.

Voor vragen over de bijeenkomst neemt u contact op met het SSC-DG. 

Graag tot ziens op 27 mei!