Berichtgeving informatiesessie 30 januari j.l.

15-02-2024  | Op 30 januari jl. organiseerden wij in samenwerking met VWS, Zorginstituut Nederland en Zorgverzekeraars Nederland een informatiesessie over governance kwaliteitsregistraties. De PowerPointpresentatie en de opname van deze sessie zijn nu beschikbaar op de gezamenlijke website www.landelijkekwaliteitsregistraties.nl. Binnenkort worden daar ook de tijdens de sessie gestelde vragen gepubliceerd.

Afgelopen mei 2023 zijn de IGC en DGC begonnen met het toetsingsproces. Dit heeft sindsdien geleid tot diverse ontwikkelingen en vragen. De antwoorden die wij hebben geformuleerd, vindt u onder andere op onze website. Om een meer persoonlijke toelichting en een update te geven over het toetsingsproces, hebben wij in samenwerking met VWS, Zorginstituut Nederland en Zorgverzekeraars Nederland zowel een fysieke als online informatiesessie georganiseerd.

Tijdens de sessie hebben we uitleg gegeven over de stand van zaken met betrekking tot wet- en regelgeving, voorwaardelijke opname kwaliteitsregistraties en de impact van de recente wetswijziging Wkkgz voor zowel zorgaanbieders als registratiehouders. Tevens hebben we toelichting gegeven op de voorbereiding voor het indienen van een aanvraag bij Zorginstituut Nederland, evenals de bijbehorende financiering bij Zorgverzekeraars Nederland.

We nodigen u van harte uit om de opname te bekijken. Mocht u verdere vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@ssc-dg.nl