Uitnodiging informatiesessie governance kwaliteitsregistraties op 30 januari 2024

18-12-2023  | Graag nodigen we u uit voor onze informatiesessie op 30 januari a.s. Hierin lichten we ons gezamenlijke toetsingsproces toe en bieden we handvatten waarmee u zich tijdig kunt voorbereiden op uw definitieve aanvraag bij het Zorginstituut Nederland en daarmee de financiering van Zorgverzekeraars Nederland.

Direct aanmelden

Heeft u problemen met het aanmelden? Neem dan contact met ons op. 

Tijd voor een update en contactmoment

Binnen de medisch-specialistische zorg (MSZ) wordt samengewerkt aan een efficiënte landelijke governance van kwaliteitsregistraties. Voor kwaliteitsregistraties betekent dit dat zij periodiek een proces moeten doorlopen om opgenomen te worden in het landelijk register voor kwaliteitsregistraties. Het proces dat kwaliteitsregistraties doorlopen, bestaat globaal uit de volgende drie stappen: 1) Toetsing door Inhouds-governancecommissie (IGC) en de Data-governancecommissie (DGC), 2) Besluit over opname in register door het Zorginstituut Nederland en 3) Financiering door Zorgverzekeraars Nederland (ZN).
Tijdens deze informatiesessie praten wij u bij over de laatste stand van zaken, zodat u weet welke stappen u al kunt zetten.

Organisatie

Deze informatiesessie wordt verzorgd door de landelijke organisaties die een rol spelen in het toetsingsproces van kwaliteitsregistraties. Dat zijn de IGC, DGC, het Zorginstituut en ZN. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal een deel van de informatiebijeenkomst verzorgen. Kijk voor meer informatie ook eens op de gezamenlijke website: Landelijke governance kwaliteitsregistraties (landelijkekwaliteitsregistratie.nl)

Programma

Programma

1. Welkom

2.VWS

o.a. over de stand van zaken wet- en regelgeving en voorwaardelijke opname kwaliteitsregistraties

3. IGC/DGC (door SSC-DG)

o.a. over de impact van de wetswijziging op de toetsing van kwaliteitsregistraties

4. Zorginstituut Nederland

o.a. over het register voor kwaliteitsregistraties

5. Zorgverzekeraars Nederland

o.a. over de centrale financiering van kwaliteitsregistraties

6. Overige vragen

7. Afronding

 

Heeft u voor die tijd nog vragen aan ons? Neem dan alstublieft contact op via info@ssc-dg.nl

Aanmelden voor deze informatiesessie

Deelnemen aan deze informatiesessie kan op twee manieren. U komt naar de fysieke bijeenkomst op 30 januari van 13.00 tot 15.00 uur op Sparrenheuvel 16 te Zeist (hiervoor zijn 60 plaatsen beschikbaar).
Of u volgt online het live webinar op 30 januari van 19.00 – 21.00 uur.
U meldt zich aan voor één van deze sessies via dit aanmeldformulier.

Heeft u voorafgaand aan de informatiebijeenkomst al vragen voor de IGC, de DGC, het Zorginstituut, VWS en/of ZN, dan kunt u die stellen via het aanmeldformulier. Deze vragen worden dan tijdens de informatiebijeenkomst behandeld.

Graag tot 30 januari, wij zien uit naar uw komst!