Update toetsing oktober 2023

17-10-2023  | Het toetsingsproces voor kwaliteitsregistraties is inmiddels in volle gang. Sinds mei dit jaar is er door zowel kwaliteitsregistraties als door de IGC en DGC veel werk verzet ter voorbereiding van de daadwerkelijke toetsingsvergaderingen. De eerste daarvan hebben plaatsgevonden op 10 en 11 oktober. Graag geven we u een update over het toetsingsproces van ronden 1 tot en met 4.

Toetsingsronde 1

De eerste toetsingsvergaderingen zijn geweest op 10 en 11 oktober. Op basis van de beoordelingsdocumenten, hebben de commissies per kwaliteitsregistratie ofwel aanvullende vragen gesteld, ofwel een conceptadvies gegeven dat momenteel wordt geformuleerd in adviesbrieven. Deze ontvangen de kwaliteitsregistraties uit de eerste toetsingsronde op vrijdag 27 oktober. Zij hebben vervolgens (gedurende 2 weken de tijd) de mogelijkheid om hierop hun reactie te geven.

Toetsingsronde 2 

De toetsing is van start gegaan voor de kwaliteitsregistraties in toetsingsronde 2. Voor de toetsing van de DGC hebben de kwaliteitsregistraties het rapport van bevindingen ontvangen en hierop een reactie gegeven.

Toetsingsronde 3 

Op vrijdag 13 oktober is de deadline voor het indienen van de aanvraagformulieren en bijbehorende bewijsstukken voor toetsingsronde 3 verstreken. De secretariaten van de commissies gaan nu aan de slag met de administratieve controle en het voorbereiden van de beoordelingsdocumenten voor de commissieleden. Voor de DGC wordt het rapport van bevindingen opgesteld. Wanneer er in deze fase nog vragen zijn vanuit de secretariaten, dan zullen zij contact opnemen met de kwaliteitsregistraties.

Aanmeldperiode toetsingsronde 4: 23-27 oktober

Zoals eerder aangekondigd, start de aanmeldperiode voor toetsingsronde 4 op 23 oktober a.s. U heeft tot en met 27 oktober de mogelijkheid uw kwaliteitsregistratie hiervoor aan te melden. Op 30 en 31 oktober vindt indien nodig een loting plaats. Na afloop hiervan horen de registratiehouders die zich hebben aangemeld of zij inderdaad een plek hebben gekregen in toetsingsronde 4. Registraties die worden uitgeloot, zullen op de wachtlijst worden geplaatst voor de volgende toetsingsronde.

Informatie over het doen van een aanmelding, de loting, de wachtlijst en de aanvraag vindt u hier.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht een vraag hebben met betrekking tot de toetsing, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via ons contactformulier.